sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Joululahjoja ja saippuaa

Joulu lähestyy, enään 17 yötä. Kuun vaiheessa kypsyivät ensimmäiset saippuani, testissä omassa vessassa on tällähetkellä kamomilla ja paranneltu oliiviöljy saippua. Kamomillasaippuasta tuli ihanaa, vaahtoaa suht hyvin on kova ja saippuaan lisätty kamomilla irto tee ( kokonaista kukintoa) tekee saippuasta todella kivan näköisen + mukavan käyttää. Tein myös menneen talvimyräkän aikaan saunaan pefletit hamppupellavasta, jokaiselle talon asukille erillaisen + 3 kpl vieraskäyttöön.
Ekologista joulua ajatellen teen myös ystäville ja sukulaisille pieniä pussukoita joihin suljen pesupähkinöitä muutamaan pesukertaan, luulisi kokeilemalla ennakkoluulojen kaikkoavan.
Kuvia on muutama, laitan ne tänne diashowna voitta sitten pällistellä niitä siitä.


4 kommenttia:

  1. Olipas mukava diaesitys. <3 Nuo saippuat näyttävät ihanilta. :)

    VastaaPoista
  2. Suorastaan herkullisen näköisiä saippuoita(+MIELETÖN sauna muuten!). Vitsit, kun näitä...siis saippuoita, ei saunoja, oon nyt bongannut muuallakin, niin pitäisi itekki kokeilla-ihan valmiista seoksesta tosin(ainakin näin alkuun ;) ).

    VastaaPoista
  3. Titta se on ihan helppoa :) turhaa sitä valiista massoista alottaa :Dlue vähän Kotitekoinen saippua foorumia niin pääset hyvin alkuun :)

    VastaaPoista
  4. Oi vitja, miten ihanan näköisiä saippuoita (ja blogi, tietenkin :D)!

    Olen aina halunnut kokeilla kotikosmetiikan ja -saippuoiden tekoa, mutta jostain syystä se on vaan jäänyt. Nyt on tosin yllättäin iskenyt taas ihan älytön innostus ryhtyä haaveiluista tekoihin. Lainasin tuossa pari viikkoa takaperin Kuhan kirjan, ja vielä vähän vitkastelen, kun jänskättää niin! :D

    VastaaPoista